A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ставчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Новини

Дата: від до Скинути

Як реалізувати своє право на відшкодування завданої шкоди  унаслідок стихійного лиха?

Як реалізувати своє право на відшкодування завданої шкоди унаслідок стихійного лиха?

У зв’язку з тим, що нещодавно пройшли сильні дощі, внаслідок чого постраждали господарства людей, часто може здаватися, що отримати компенсацію за шкоду через непогоду неможливо, але насправді це не так. Відповідно до ст. 2 Кодексу цивільного захисту України стихійне  лихо – це природне явище, що діє з великою руйнівною силою, заподіює значну шкоду території, на якій відбувається, порушує нормальну життєдіяльність населення, завдає матеріальних збитків.

15:49 01.07.2020

Санація (очищення та знезараження) шахтних колодязів

Санація (очищення та знезараження) шахтних колодязів

Часті дощі та зливи на Буковині спонукають вживати запобіжних заходів, щоб уникнути виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних захворювань, пов’язаних із водним фактором передачі збудника інфекції. Кіцманське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області нагадує про вимоги щодо санації (очищення та знезараження) шахтних колодязів.

11:33 25.06.2020

Про обов’язок сплати земельного податку

Про обов’язок сплати земельного податку

Якщо ви є власником або користувачем земельної ділянки, то, напевно, вже чули про обов’язок сплати земельного податку. Але цілком ймовірно, що у вас виникає чимало питань з цього приводу.

12:25 10.06.2020

Що таке додаткові витрати на утримання дитини? І як їх стягнути?

Що таке додаткові витрати на утримання дитини? І як їх стягнути?

Дуже часто до Кіцманського бюро правової допомоги звертаються матері,  та батьки, на утриманні яких перебувають діти про те, що чули про можливість стягнення додаткових витрат на дитину. Здавалося б, все чудово: стягнули аліменти і є можливість стягувати ще й додаткові витрати, адже витрати чималі.

12:23 10.06.2020

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту: рішення Ставчанської сільської ради “Про затвердження Регламенту центру надання адміністративних послуг Ставчанської сільської ради”

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту: рішення Ставчанської сільської ради “Про затвердження Регламенту центру надання адміністративних послуг Ставчанської сільської ради”

Відповідно до ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» для повноцінного функціонування ЦНАП існує потреба розробки та прийняття нормативно-правових актів, регламентуючих роботу ЦНАП, розробки та затвердження нових документів, у тому числі Регламенту ЦНАП як регуляторного акта. Для отримання адміністративних послуг суб’єкти господарювання та населення вимушені багаторазово звертатись до різних адміністративних органів, іноді навіть у рамках отримання однієї послуги, вистоювати черги в очікуванні прийому відповідними працівниками адміністративних органів та очікувати результат надання адміністративних послуг невизначений період часу. До того ж, іноді, має місце затягування розгляду заяв, клопотань, звернень, що негативно впливає на розвиток підприємництва та сприяє формуванню в суспільстві негативного іміджу влади.

18:41 22.05.2020

Що робити з кредитом під час карантину?

Що робити з кредитом під час карантину?

«У сучасному світі, коли позичальник звертається до кредитора, той відразу ж звертається до кредитної історії. Якщо вона «погана», то можлива відмова в кредиті. Якщо історія хороша, то умови видачі, швидше за все, будуть кращими. Тому зараз хороша кредитна історія – це важливо». Про це інформує відділ “Кіцманське бюро правової допомоги».

16:35 13.05.2020

До відома жителів району, які є учасниками судових процесів

До відома жителів району, які є учасниками судових процесів

Кіцманське бюро правової допомоги доводить до відома жителів району, які є учасниками судових процесів, що 2 квітня 2020 року набрав чинності Закон № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину.

16:32 13.05.2020

8 - 9 травня український народ відзначає День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 - 9 травня український народ відзначає День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Сьогодні в день пам'яті і примирення та напередодні 75 річниці дня Перемоги давайте ще раз згадаємо всіх ставчанських ветеранів Другої світової війни. А окремо хочеться розказати про орденоносців нашого села. По значимості бойові ордени мали свій порядок. Найвищим після Золотої зірки Героя Радянського Союзу та ордена Леніна був Орден Червоного прапора, потім ішов орден Вітчизняної війни 1 та 2 ступені, далі орден Червоної зірки, Орден Слави 1-3 ступені. Після них ішла медаль «За відвагу» та медаль «За бойові заслуги». В Ставчанах 6 чоловік мали бойові ордени. Це - Клевчук Кирило Антонович(Орден Червоної зірки), Мачушак Сава Георгійович(Орден Червоної зірки), Курилюк Михайло Георгійович(Орден Червоної зірки), Шемчук Георгій Васильович(Орден Червоної зірки), Сохолотока Яків Іванович(орден Слави 3 ступені), Клевчук Іван Петрович(орден Слави 3 ступені) та Мачушак Яків Васильович(орден Слави 3 ступені). Панюшин Григорій Михайлович мав 3 бойові медалі "За відвагу", що прирівнювалося навіть до ордена Вітчизняної війни.

23:10 08.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь